Δεν ταιριάζουνε σου λέω

Δυο εικόνες. Μια από την Ελλάδα και άλλη μια από την Αγγλία. Και οι δυο πηγές ισοπέδωσης και αυθαίρετων συμπερασμάτων. Από τη μία ο δημοφιλής -ενδεικτικό της κυρίαρχης κουλτούρας σε μια Ελλάδα γενικώς σε κρίση- “τραγουδιστής” Παντελίδης θαμμένος σε τόνους λουλουδιών στα μπουζούκια και από την άλλη μεθυσμένοι Άγγλοι να γίνονται ρεντίκολα στους δρόμους της Αγγλίας την πρωτοχρονιά. Το πρώτο θέμα πήρε διαστάσεις τελευταία, το δεύτερο είναι μια κοινά αποδεκτή παραδοχή οτι όλοι οι Άγγλοι είναι μέθυσοι και φέρονται έτσι.

Με την  ίδια λογική αυτός που λέει οτι όλοι οι Έλληνες ξοδεύουν άπειρα χιλιάρικα σε λέλουδα στον Παντελίδη, ακριβώς με την ίδια αφοριστική -και ενίοτε αφοπλιστική- λογική ισχυρίζεται πως όλοι οι Άγγλοι φέρονται σαν να είναι γκαβλωμένοι 18χρονοι σε διακοπές στα Μάλια με 1 ευρώ τη μπύρα.

Προφανώς δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο απλώς είναι πολύ βολικό και εύκολο να έχεις αυτή τη φασίζουσα ισοπεδωτική νοοτροπία που τα κάνει όλα άσπρο ή μαύρο. Φυσικά και στους Έλληνες αρέσει να διασκεδάζουν με λαική μουσική (η πλειοψηφία) και φυσικά στους Άγγλους είναι στη κουλτούρα τους να πίνουν παραπάνω συγκριτικά με τους Έλληνες. Ουτε όμως όλοι οι Έλληνες τρέχουν στα μπουζούκια και χαλάνε το κόσμο με τις λουλουδούδες ούτε όλοι οι Άγγλοι γίνονται σκνίπα και ξερνάνε στους δρόμους. Πλούσιοι Ελληναράδες πάντα θα υπάρχουν (όπως και μαλάκες) και πάντα θα υπάρχουν Άγγλοι που θα πίνουν, θα γίνονται χώμα, τρώνε πίτσες από την άσφαλτο και να φέρονται αλλόκοτα. Αν δείξω την εικόνα από τα μπουζούκια σε έναν Άγγλο αυτό θα του φανεί αλλόκοτο και τούμπαλιν.

Το θέμα στην Ελλάδα λαμβάνει διαστάσεις λόγω κρίσης κτλ. Αλλά αυτοί οι τύποι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Όπως θα υπάρχουν και οι πιτσιρικάδες που πάνε στα Μάλια και στο Φαληράκι. Αν λειτουργούμε σαν κοινωνίες με άσπρο/μαύρο τότε θα χάσουμε όλα τα υπόλοιπα χρώματα και δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα σε εγκεφαλική λειτουργία από τη μέση αμοιβάδα. Καληνύχτα σας. Πάω να συνεχίσω το βάψιμο.

ΥΓ: Έχω γίνει ο DIY master. 1 φτιάχνω και 2 χαλάνε στο νέο μας σπίτι.

You may also like...

2 Responses

  1. Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο απόλυτοι και ισοπεδωτικοί.

    Αυτό που πιστεύω πείραξε είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου που πάει και “κάνει ζημιά” σε τέτοια μαγαζιά είναι άνθρωποι που εν μέσω κρίσης πλουτίζουν με αθέμιτα μέσα ή κόσμος που η κρίση δεν τον άγγιξε και δεν θα τον αγγίξει γιατί είναι πιασμένος χέρι χέρι με κομματικούς μηχανισμούς.

    Αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι ότι για αυτά τα πανέρια με τα λέλουδα δεν κόβονται αποδείξεις, είναι μαύρο χρήμα που πάει τσεπάτο στον ιδιοκτήτη του εκάστοτε μαγαζιού.

  2. Nagoli says:

    Aν είσαι σα και μένα που τώρα μαθαίνει DIY.. ένα φτιαχνω δύο χαλάω 😛

Leave a Reply