Διαφορές Ελλάδας-Αγγλίας νο2

Είναι Σάββατο βράδυ και αντί να διασκεδάζω ο ξενέρωτος κάθομαι μέσα και γράφω στο blog μου. Βασικά δεν έχω ακόμα παρέες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά μια και λέω για ξενέρωτους ας πώ για μια τεράστια διαφορά που μάλλον δεν είναι μόνο διαφορά αλλά και μια εσφαλμένη άποψη των Ελλήνων για τους Άγγλους και των Άγγλων για τους Έλληνες που βασίζεται στα γνωστά μας ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ:

Στην Ελλάδα λοιπόν έχουμε (κάποιοι) την κακή συνήθεια να νομίζουμε οτι μόνο εμείς ξέρουμε να διασκεδάζουμε, οτι οι άλλοι λαοί είναι ξενέρωτοι κτλ. Ευτυχώς αυτό το νομίζουν μόνο όσοι δεν έχουν δεί ποτέ από κοντά πως είναι τα σύνορα της Ελλάδας και είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμο τους. Ε λοιπόν και στο εξωτερικό διασκεδάζουν και περνάνε καλά απλώς με έναν διαφορετικό τρόπο που ίσως για μερικούς από εμάς ίσως φαίνεται ξενέρωτος και μάλλον διαφορετικός. Π.χ. ούτε σε εμένα αρέσει που υπάρχει εδω πάνω αυτή η ιεροτελεστία της Παρασκευής που είναι η καθιερωμένη μέρα εξόδου των Άγγλων και οι υπόλοιπες μέρες είναι όλα σχεδόν άδεια. Βέβαια εγώ σαν Έλληνας ε δώ βγαίνω τις Πέμπτες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ προτιμούν τις pub όπου πίνουν τις Ales σαν να ήταν νερό και μετά οι νεαρότεροι κυρίως συνεχίζουν σε κάνα κλαμπ. Βέβαια αν μιλάμε για διασκέδαση κτλ, ειδικά εδώ στο Λονδίνο θα ήταν περιττό να αναφέρω το τί συναυλίες παίζουν, θέατρα κτλ. Βέβαια εδώ δεν έχει το ταβερνάκι να πιείς το ουζάκι σου να φας τον μεζέ σου και μπορώ με ειλικρίνεια να πώ οτι μου λείπει αυτό. Και μια υποσημείωση εδώ: Ποτέ σε κανένα post μου δεν αναφέρθηκα ούτε πρόκειται ποτέ να αναφερθώ υποτιμητικά στην χώρα μου. Ούτε έγινε αυτό το blog για να κράζω την Ελλάδα και να λέω οτι όλα εκεί είναι χάλια και όλα εδώ καλά. Όλα μα όλα σε αυτή τη πικρή ζωή είναι υποκειμενικά εξάλλου και ότι γράφω εδώ είναι η προσωπική μου άποψη για τα καλά και κακά της Ελλάδας και για την προσπάθεια μου στη νέα μου ζωή. Ας μην γελιόμαστε βέβαια στην Ελλάδα έχει πάρα πάρα πολλά στραβά αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι διαγράφω τα πάντα από την ζωή μου στην πατρίδα ή οτι απαξιώνω ότι έχει σχέση με αυτή.

Συνεχίζουμε. Διαφορά νο2. Καιρός. Και εγώ πίστευα να σας πώ την αλήθεια οτι βρέχει κάθε μέρα εδώ. Οι εμπειρίες μου πριν 7 χρόνια στο MSc στην Γλασκόβη ήταν εμπειρίες συνεχούς βροχής και σκατόκαιρου οπότε και εγώ υπέθετα οτι κάπως έτσι θα είναι και εδώ. Είμαι στην Αγγλία εδώ και 4 εβδομάδες. Δεν έχει βρέξει ούτε μια φορά!!! Και όμως. Κάθε μέρα έχει ήλιο, φυσικά έχει κρύο αλλά έχει ήλιο. Πολύ ήλιο! Απίστευτο έτσι; Έχουν βέβαια πλάκα και οι Άγγλοι που νομίζουν οτι στην Ελλάδα έχει πάντα καλοκαίρι και με ρωτάνε αν θα κατέβω τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα για να κάνω μπάνια στην θάλασσα!!!

Σάββατο βράδυ λοιπόν στο νέο μου κρεββάτι, ψόφιος μετά από τα ψώνια μου στο ΙΚΕΑ, τη προσπάθεια να φτιάξω το VAIO, τα μικροβαψίματα στο σπίτι, το μαγείρεμα, το σκούπισμα και το πλύσιμο. Πριν λίγο έμαθα ότι στενός συγγενής μου απολύθηκε γιατί η θέση του πλέον δεν υπάρχει με την δικαιολογία ‘λόγω τρόικας’ (δεν αστειεύομαι). Άλλος φίλος μου δουλεύει ένα μήνα απλήρωτος γιατί ‘μαθαίνει τη δουλειά’. Οι περισσότεροι γνωστοί μου είναι απλήρωτοι μήνες ή άνεργοι. Κατά τα άλλα μερικοί θίγονται αν λέω οτι εργασιακά η Ελλάδα είναι μπουρδέλο. Ήταν προ κρίσης και φυσικά τώρα απογειώθηκε. Δεν φταίει μόνο η κρίση. Φταίνε και οι ‘επιχειρηματίες’ .Anyway. Εγώ πρέπει να κοιτάξω να πετύχω εδώ. Και θα πετύχω.

Wish me luck.

You may also like...

3 Responses

 1. Sofia says:

  >> Βέβαια εδώ δεν έχει το ταβερνάκι να πιείς το ουζάκι σου να φας τον μεζέ σου…

  Ήρθε ο παλαίουρας να βοηθήσει 😉

  Τώρα βέβαια δεν ξέρω τί εννοείς ταβερνάκι πάντως υπάρχουν φοβερές ταβέρνες/ εστιατόρια. Θέλουν λίγο ψάξιμο. π.χ. στο Green Lanes (που είναι τα χάλια ως περιοχή) υπάρχουν φοβερά Τούρκικα μαγαζιά με απίστευτους ψήστες. Να φας γιαουρτλού να σου φύγει η μαγκιά.

  Σφύρα αν θες λεπτομέρειες.

 2. dmoisidis says:

  Χμμ..ενδιαφέρον! Ειλικρινά δεν το ήξερα αυτό αλλά είμαι νέος ακόμα!

 3. Spyros says:

  Antepliler kai ksero lahmacun!

Leave a Reply