Frape what?

Όποιος Έλληνας έχει επιχειρήσει κάτι αντιστοιχό με καταλαβαίνει αυτή τη στιγμή. Ο τρόμος, το βλέμμα γεμάτο ερωτηματικά, η γνήσια και αληθινή έκφραση απορίας και ενίοτε θαυμασμού, το γεγονός οτι δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους τους οτι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν!

Ο φραπές κυρίες και κύριοι. Τώρα που έσκασε καλοκαιράκι (λέμε τώρα) είπα και γω να επιστρέψω στην παλιά καλή συνήθεια του φραπέ. Αγόρασα ένα χτυπητήρι (frother το λένε εδώ πάνω) από τα Tiger το οποίο σας προτείνω αδέρφια εν Αγγλία, αγόρασα τον απαραίτητο Nescaffe και καλαμάκια και ροβόλησα στη κουζίνα της εταιρίας να ‘χτυπήσω’ τη φραπεδάρα μου.

“What is this?!”. Δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην με σταμάτησε με ένα βλέμμα έκπληξης και αηδίας στην όψη αυτού του καφέ ζωμού (το πίνω σκέτο με γάλα) με τον πολύ αφρό και ένα καλαμάκι να προεξέχει. Τους είναι αδιανότητο και σαν να τους αναλύεις κβαντική θεωρία πιθανοτήτων οταν τους λες “ρε παιδιά χαλαρώστε, ο καφές που πίνετε εσείς ζεστός, στη κρύα του βερσιόν με αφρό”.  Does not compute…..

Ο manager μου το χαρακτήρισε ‘an abomination in the eyes of Christ‘ ωστόσο έχω καταφέρει να κάνω δυο συναδέλφους να πίνουν φραπεδάκι και μάλιστα ο ένας με περηφάνεια ήρθε και μου είπε οτι αγόρασε και το χτυπητήρι αλλά το δοκίμασε σπίτι και δεν έκανε αφρό. “Do I have to put coffee in it?”…….έβαζε νερό και ζάχαρη μόνο. Θα τον στείλω σούμπιτο Σαλόνικα για ανασκολοπισμό και ταχεία εκμάθηση παρασκευής φραπέ στη μεγαλύτερη φραπεδοσχολή του κόσμου.

Προετοιμασία για το φραπεδάκι

The end result

You may also like...

6 Responses

 1. irisanais says:

  Χάχα κοίτα μη μας τους χαλάσεις ρε συ αυτούς εκεί πάνω!

 2. Φοβερό το frother, ΚΑΙ έκανε φραπέ ΚΑΙ άλλαξε σχήμα και στο ποτήρι.

 3. Nostalgia says:

  Χαχαχα
  Οι ίδιες φάτσες αντίδρασης..
  Με έβλεπε ο construction manager να κόβω 2 foam cups μιας και δεν είχα σβίν-σβίν (έτσι λέω εγώ το χτυπητήρι/αναδευτήρι/μιξεράκι/frother) για να φτιάξω το χειροποίητο shaker.. Γυάλινο ποτηράκι ψηλό, με τον μαύρο ζωμό (σκέτο τον πίνω) και τον καφετί αφρό πάνω πάνω..
  “Looks like a chemical reaction you’re doing there…” όσο και να εξηγείς ότι είναι ο καφές που έχει στην κούπα του αλλά στην cool version.. Δεν δεν.. Δεν κάνει link!!!

 4. Χ. says:

  Ανάποδες αντιδράσεις στην άλλη μεριά του ατλαντικού. Εδώ (σαν φραν) είναι όλοι μαθημένοι στους χιπστεροκαφεδες. Βλέπουν το φραπέ είναι όλοι “wow, fancy”, “is that ?” αλλά μόλις τους δείξω τον στιγμιαίο νεστλε φεύγουν τρέχοντας.

  Ακατέργαστοι..

 5. miss espresso says:

  Α! Αγαπητέ, εδώ θα τα χαλάσουμε. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις σ’αυτό το blog αλλά ο φραπέ μόνο καφές δεν είναι. Κι ο στιγμιαίος είναι ένα μείγμα από ότι περίσσεψε από το κάθε χαρμάνι. Μηδέν στο άρωμα, μηδέν στη γεύση. Συμφωνώ 100% με τον manager. Πολύ θα ήθελα να σε δούν Ιταλοί :))))))))) Εκεί να δεις τί έχεις να ακούσεις!

  Having said that, άμα σε φτιάχνει βρε αδερφέ, απόλαυσέ τη τη φραπεδούμπα 🙂

 6. Χαχαχα εγώ ούτε που έχω σκεφτεί να το κάνω ακόμα, αλλά μάλλον θα το προσπαθήσω για να γελάσουμε! Πολύ ενδιαφέρον το blog σου, μόλις σε ανακάλυψα! Γράφω και εγώ ως ξενιτημένη εδώ http://taxidiaitalia.com/ εάν θες ρίξε μια ματιά 😉

Leave a Reply