Άνοιξη

H ώρα αλλάζει την Κυριακή, αλλά ήδη η μέρα έχει μεγαλώσει πολύ και είναι υπέροχα! Ο καιρός αρχίζει και μαλακώνει, ήλιος, ζέστη, κόσμος με κοντομάνικα και όχι δεν είμαι Ελλάδα, αλλά στο Surrey, στην Αγγλία! Αλλάζει ο καιρός, αλλάζει και η διάθεση. Ίσως φταίει βέβαια που θα πάμε Ελλάδα την άλλη Παρασκευή, ίσως να φταίει που πριν λίγο είδα οτι την Κυριακή θα έχει λιακάδα στο Λονδίνο με 18 βαθμούς (!).

Είναι απίστευτο παραμύθι οτι εδώ Λονδίνο βρέχει συνέχεια. Είμαι 6 μήνες εδώ και να έχει βρέξει συνολικά 2 βδομάδες (;). Βέβαια είναι άστατος γενικά ο καιρός, με πολύ υγρασία κυρίως και εκεί που έχει ήλιο μπορεί να σκοτεινιάσει στα ξαφνικά. Και για να μην γίνομαι υπερβολικός λένε οτι φέτος έχει τρομερή ξηρασία στο Surrey (!). Και επειδή ίσως μπερδεύω όταν τη μία λέω Λονδίνο και την άλλη Surrey, ορίστε μερικά δωρεάν μαθήματα Αγγλικής γεωγραφίας: Το Λονδίνο δεν είναι μόνο το Big Ben και το Buckingham, είναι μια τεράστια αχανής μητρόπολη με πάνω από 13 εκατομμύρια κατοίκους. Το Surrey είναι ένα county, ας πούμε μια επαρχία στα δυτικά του μητροπολιτικού Λονδίνου και μάλλον η ομορφότερη και πλουσιότερη από τις επαρχίες της Αγγλίας. Με 11 boroughs (ας πούμε δήμους) και μέσα στο δάσος στη κυριολεξία, είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο πράμα με το Λονδίνο, ειδικά εδώ που μένω και εργάζομαι εγώ (Weybridge). Δεν υπάρχει κάποιο φυσικό διαχωριστικό είναι ουσιαστικά τα περίχωρα του Λονδίνου αλλά θεωρείται και από τους ντόπιους ουσιαστικά Λονδίνο αφού είναι πραγματικά δίπλα (40 λεπτά με το τρένο ή με το αυτοκίνητο για το κέντρο του Λονδίνου) και αφού οι τιμές και το κόστος είναι Λονδίνο, και σε ορισμένα πράγματα ακόμα ακριβότερο.

Προς το παρόν δεν έχω πάει και σε πολλά μέρη μέρα. Συνήθως Woking, Guildford, Walton-On-Thames και κέντρο Λονδίνου φυσικά. Έχει άπειρα πράγματα να δεις, να εξερευνήσεις, να ζήσεις αλλά προς το παρόν είμαι σε φάση προσανατολισμού και προσπάθειας εύρεσης χρόνου με τον μικρό! Μέχρι στιγμής και ο καιρός κάθε ΣΚ μας τα χαλούσε. Ελπίζω τώρα που ανοίγει να δούμε ακόμα περισσότερα! Αλλά προς το παρόν στο μυαλό μου είναι η Ελλάδα που θα βρίσκομαι σε μια εβδομάδα. Γονείς, φίλοι, πρόσωπα αγαπημένα, μέρη γνώριμα και οικεία. Πατρίδα. Μια έννοια που την εκτιμάς μόνο όταν την χάσεις. Δεν μετανιώνω που έφυγα και πάλι θα το ξανάκανα. Δεν μου λείπει αυτή η Ελλάδα γιατί αυτή η χώρα έτσι όπως είναι ούτε με εκφράζει, ούτε νιώθω πως…ταιριάζουμε. Αλλά πάντα ένας τόπος που γεννήθηκες και μεγάλωσες, που βρίσκονται οι γονείς σου, πάντα τον έχεις στην καρδιά σου με ένα τρόπο που τον καταλαβαίνεις μόνο όταν είσαι μακριά. Εντάξει δεν λείπω και 10 χρόνια αλλά όσο να ναι κάποια πράγματα μου έλειψαν. Είπα θα κάνω πχ δίαιτα τώρα έτσι ώστε όταν γυρίσω Ελλάδα να σαβουριάζω 10 μέρες σερί αλλά μάλλον χοντρός θα έρθω, χοντρότερος θα φύγω.

Κλείνω γιατί πήγε αργά και νύσταξα, με μια απορία διαβάζοντας τα διάφορα γκάλοπ που βγήκαν σήμερα: φαίνεται οτι πάλι τουλάχιστον 40% των Ελλήνων θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και ότι χειρότερο και να γίνει από εδώ και πέρα στην Ελλάδα δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ΕΣΕΙΣ!

ΥΓ: Όσες κατάρες και αν πώ δεν φτάνουν για αυτούς που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της Ελλάδας και που σήμερα βάλανε οριστική ταφόπλακα πάνω στο όνομα με το τριφύλλι.

Καλό σας βράδυ σε όλους.

You may also like...

Leave a Reply