Η μόδα του μετανάστη
Έχω γράψει πολλές αναφορές για το πώς θα βρεις δουλειά στην Αγγλία, τί πρέπει να προσέξεις, τί εργαλεία να χρησιμοποιήσεις, πώς θα βρεις σπίτι, για το NHS, για τη ζωή στην Αγγλία κτλ κτλ. Μάλλον δεν έχω σωστό SEO ή τα σωστά ‘κονέ’ για να κάνω τη φωνή μου να ακουστεί και ίσως να βοηθήσω περισσότερο κόσμο. Και δεν το λέω με αυταρέσκεια. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που μέσα στον χαμό του internet προσπαθούν να βρουν τις σωστές και συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα μεταναστεύσουν για εργασία στην Αγγλία. Δεν θα περιαυτολογήσω -αλλά θα το κάνω- όμως υπάρχουν πολλές σελίδες σαν τη δική μου με συγκεκριμένες οδηγίες, συμβουλές, παραπομπές κάτι σαν mini portals που μπορούν να βοηθήσουν το κόσμο αν οχι να βρεί απαντήσεις αλλά τουλάχιστον να τον οδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν και μερικοί που ανεβάζουν ένα άρθρο και γίνεται viral και έχει 1000 σχόλια και θεωρείται ξαφνικά η αυθεντία. Ρε λές να ζηλεύω;
Αντί πάντως να ασχολούμαστε με το γιατί τόσοι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα, το αντιμετωπίζουμε πλέον με ελαφρότητα και σαν μόδα. Είμαι μετανάστης στο trendy Λονδίνο και ορίστε που να πιείτε το καφέ σας και να φάτε Ελληνικά. Ελάτε δηλαδή στο Λονδίνο για να ζήσετε σαν Ελληναράδες και για δουλειά έχει ο μεγαλοδύναμος. Αγνοούμε την ουσία για ακόμα μια φορά. Και το άλλο άκρο του μετανάστη-Καζαντζίδη με ενοχλεί. Επιλογή μας είναι και αν δεν το γουστάρεις γύρνα πίσω στην κουζίνα της μαμάς ρε φίλε να πίνεις φραπεδάρα όλη μέρα και να γουστάρεις ήλιο και θάλασσα.
Αν τέλος πάντων το σκέφτεσαι σοβαρά για Αγγλία και θέλεις να ξέρεις τί σε περιμένει, οι κατηγορίες άρθρων που σε ενδιαφέρουν ΠΟΛΥ φίλε επίδοξε μετανάστη είναι:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ. ΨΑΞΕ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ!
Και μια συμβουλή της στιγμής: Ανεβάζεις το CV σου σε 3-4 καλά Job sites. Ωραία. Αν έχεις χρησιμοποιήσει τα σωστά key words τότε σίγουρα κάποιοι recruiters θα σου τηλεφωνήσουν. Μετά τίποτα. Και απορείς για τη νηνεμία. Άλλαζε συχνά το CV σου (έστω μικρές αλλαγές) και κάντο update στα Job sites. Αμέσως θα χτυπήσει alert στους recruiters και θα τους έρθει το νεο σου CV και τα τηλέφωνα θα ξαναρχίσουν να χτυπάνε. Και ούτω καθεξής…. Και όταν χτυπήσει το τηλέφωνο και σου πούνε οτι είσαι αυτό που θέλουμε:
Ποτε έρχεται η ώρα να αλλάξεις; Να αλλάξεις τρόπο ζωής, να αλλάξεις δουλειά, να αλλάξεις χώρα, συνήθειες, ρουτίνες. Να “ξεβολευτείς”; Να ‘κουνηθείς’ τόσο έντονα που να φύγει η σκόνη και η σκουριά από πανω σου; Να κυνηγήσεις το όνειρο σου και να μοχθήσεις λίγο παραπάνω για κάτι καλύτερο; Κάτι που ίσως φαίνεται καλύτερο τουλάχιστον. Γιατί όλα ένα ρίσκο είναι στη ζωή. Βεβαίως υπάρχει και κάτι που λέγεται Risk management. Υπαρχει και η υπομονή, η οποία εξαντλήθηκε. Υπολογίζεις, προετοιμάζεσαι, πράττεις και ελέγξεις τις πράξεις σου. Κάτι σαν Project Management.
2 Comments
Καλά τα λες. Πολύ κόσμος θεωρεί το ΗΒ γη της Επαγγελίας και έρχεται με την ιδέα ότι τον περιμένουν πως και πως.
Για την ιστορία, δεν γυρνάνε όλοι πίσω στη κουζίνα της μαμάς. Υπάρχουν και αυτοί που πήραν ότι είχαν να πάρουν από την Αγγλία και γυρνάνε συνειδητά στην Ελλάδα.
Πολύ χρήσιμες συμβουλές, να σαι καλά…Απορία: τι δικαιολογητικά χρειάζεται να έχουμε μαζί μας στην Αγγλία;