Boost your CV
Διάβασα αυτό το άρθρο στο LinkedIn και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Βασικά ο συγγραφέας διατυπώνει μια άκρως ενδιαφέρουσα άποψη που λιγάκι αποκλείνει από αυτά που γνώριζα και πρότεινα εγώ. Φυσικά και δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι στην συγγραφή ενός CV αλλά καλό είναι να ψαχνόμαστε και να ακούμε ανθρώπους με εμπειρία και γνώσεις επί ενός αντικειμένου (δεν μιλάω για μένα!). Και βοηθάει να ψαχνόμαστε γενικώς, να βελτιωνόματε, να μην παρατήσουμε το CV μας επειδή πχ είμαστε ήδη σε μια δουλειά και δεν μας χρειάζεται. Πρέπει να είναι ένα δυναμικό έγγραφο που ανανεώνεται συχνά για να μην χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα μεν και δεν ξέρεις και πότε μπορεί να σου χρειαστεί 😉
Τί μας λέει λοιπόν ο κύριος Quintero στο άρθρο του; Τί προτείνει μάλλον: οτι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φαίνεται στο CV δεν είναι γενικόλογες αοριστίες αλλά κάτι που να τραβήξει την προσοχή του recruiter/εργοδότη. Έχει μια ανάγκη αυτός για να βγάλει την αγγελία για την θέση. Μπορείς εσύ να του την καλύψεις; Έχεις τα προσόντα και την εμπειρία; Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι θες εσύ και τί φιλοδοξίες έχεις ή πόσο γαμάτος νομίζεις πως είσαι; Θέλω να κάνω το Χ και θέλω αυτός που θα μου το κάνει να ξέρει το Α,Β και το Γ. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Don’t waste his time!
“No one cares about your career objective. Nobody cares. NOBODY. The decision maker has a problem and they want the answer to just one simple question, “CAN YOU HELP ME SOLVE IT?[…] “
Άρα ρεαλισμός. Ξεκινήστε το CV σας με το προφιλ σας αλλά να είστε πραγματιστές και γράψτε τί ξέρετε να κάνετε, τί μπορείτε και τα κυριότερα + στο βιογραφικό σας.
“Replace Career Objective with QUALIFICATIONS – The recruiter or decision maker is looking for someone that closely matches the job opening so make it easy for them by listing all of skills and experience at the very top of your resume”
Και τέλος αν ζητάει η αγγελία κάποιον που να γνωρίζει Κινέζικα και να παίζει το πιάνο ανάποδα ενώ ταυτόγχρονα γράφει κώδικα PHP τότε αυτό (αν το έχουμε γιατί τα ψέμματα απαγορεύονται-τα χοντρά τουλάχιστον) το γράφουμε πρώτο-πρώτο και το τονίζουμε οσο περισσότερο μπορούμε!
No Comment